9yanlis

Diyet Yaparken Yapılan 9 Yanlış


1.Öğünlerden birini atlarsam daha kolay kilo veririm.

1BlogAz

Öğün atlamak metabolizmanızın yavaşlamasına sebep olur ve kilo artışını tetikler.


2. Saat 19:00’dan sonra bir şey yersem şişmanlarım. 

3Aksam

Diyetisyenler akşam üzeri saat 19:00’dan önce ana öğün, yatmadan 2 saat önce ara öğün tüketilmesini öneriyor.


3. Aç karnına spor yaparsam daha çok yağ yakarım.

4BlogSpor

Vücutta hiç bir enerji kaynağı yokken yapılan spor yağ yakımına değil aksine kas yıkımına sebep olur.


4. Sabah aç karnına limon suyu içersem yağ yakarım.

5BlogLimon

İçeriğindeki c vitamini yağ yakıcı olsa da açken tüketildiğinde mideye zarar verebilir.


5. Kilo vermek için 3 beyazı hayatından çıkartacaksın.

7Blog3beyaz

Beslenmenin temel kaynağı olan karbonhidratlar ve tuz diyetten çıkarıldığında metabolik faaliyetler azalır ve bağışıklığınız zayıflar. Bu yüzden bırakılması değil azaltılması gerekir.


6. Light ürünlerin kalorisi yok, istenildiği kadar tüketilebilir.

8BlogLimonLight

Her yiyeceğin ve içeceğin kalorisi olduğu gibi light ürünlerinde kalorisi vardır. Ancak diğerlerine oranla daha düşük enerji ve yağ içerirler.


7. Hangi yöntemle olursa olsun verilen kilo geri alınır.

10Blogzayif

Sağlıklı bir beslenme programı ile beslenme alışkanlıklarınız değiştirilerek ilerleyen zamanlarda kilo kontrolü sağlanır.


8. zayıflama ilaçları kullanarak hızlı kilo veririm.

11BlogHap

Bu tür tabletler karaciğer başta olmak üzere birçok organı etkileyerek sağlıklı çalışmasını engeller ve ciddi rahatsızlıklara sebep olur.


9. Tatlandırıcılar zararlıdır.

12BlogTatlandirici

Stevia mucizesi, Paraguay ve Brezilya’da yüzyıllardan beri tatlandırıcı ve tedavi edici özellikleri nedeniyle kullanılan doğal Stevia bitkisi Japonya’da da otuz yılı aşkın bir süredir milyonlarca kişi tarafından tatlandırıcı ve gıda katkısı olarak kullanılmaktadır.  vücudumuzdaki tat duyuları tarafından normal şekerin 250-300 katı daha şekerli olarak algılanmaktadır. Bu nedenle bir tutam şeker bitkisi tozu, bir litre çay, kahve veya diğer içecekleri tatlandırmaya yeterli olmaktadır. Japonya’da yıllarca bu bitki kullanılmış ve hiç bir yan etki görülmemiştir. Latin Amerika’da çeşitli ülkelerin halklarıda yüzyıllardır bu bitkiyi kullanmaktadır. En son ABD ve Kanada bitki üzerinde yasakları kaldırıp, kullanımını serbest bırakmıştır.


Bonus. Diyabetik Reçel Yapımı

 


Diyabetik ve Diyet Ürünler İçin Hemen Tıklayınız…