MALZEMELER:

  • 1 ½ Su bardağı (300 g) Takita Formtat 60
  • 2 ½ Su bardağı (500 g) beyaz un
  • 1 Su bardağı (200 g) yoğurt
  • 150 g ceviz içi
  • 1 Paket (125 g) margarin
  • 1 Paket vanilya
  • 1 Paket kabartma tozu (baking powder)
  • 4 Adet yumurta
  • 1 Adet limon

YAPILIŞI:

  1. Takita Formtat 60 ve yumurtalar kırılarak mixer kabına konur ve karışım beyazlaşıncaya kadar çırpılır.
  2. Karışımın üzerine eritilmiş olan margarin, yoğurt ve un karışıma ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ilave edilir ve karıştırılır. Son olarak da ufalanmış olan ceviz içleri hazırlanmış olan karışıma ilave edilir ve yağlanmış olan kek kabına dökülür.
  3. Önceden 200 dereceye ısıtılmış olan fırına konarak pişirilir. Pişirme süresi takriben 30 dakikadır.