MALZEMELER:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı Takita Formtat60
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için

  • 250 gr labne peynir
  • 2 yemek kaşığı Takita Formtat60
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

  1. Yumurta ile tatlandırıcıyı mikserle çırpın. Süt, yağ, vanilya, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Son olarak cevizleri ekleyip karıştırın. Kek kalıbını yağlayıp hamuru aktarın.
  2. 180 dereceye ayarlanmış fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  3. Labne peynir, tatlandırıcı ve vanilyayı mikserle çırpın. Limon kabuğu rendesinin yarısını kremaya karıştırın. Keki dilimlere bölüp kremayı üzerine sürün. Kalan limon kabuğu rendesi ile süsleyip servis yapın.