MALZEMELER:

  • 125 g Takita Fruktoz
  • 150 g margarin
  • 2 yumurta
  • 150 g un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı limon suyu

Süslemek için

  • 100 g siyah üzüm
  • 2,5 çorba kaşığı ezilmiş badem

YAPILIŞI:

  1. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
  2. Margarin ve fruktoz karıştırın.
  3. Yumurtaları teker teker ilave edin, her seferinde iyice karıştırın.
  4. Un ve kabartma tozunu karıştırıp, hazırladığınız karışıma ekleyin.
  5. Limon suyunu da ilave edin.
  6. Hamuru hafifçe yoğurun ve daha önceden yağlamış ve unlamış olduğunuz kaba yayın.
  7. Siyah üzümleri ve ezilmiş bademleri üzerine serpiştirin.
  8. 15-17 dk. 200 derecede pişirin.
  9. Soğuyunca kare parçalar halinde servis yapın.