Hazırlanış Süresi : 15 dakika

MALZEMELER:

  • 375 g Takita Reçelmiks
  • 750 g Ayva

YAPILIŞI:

  1. 750 g ayvayı yıkayıp kabuklarını soyun. Dikine 6 parçaya ayırarak çekirdek yuvasını temizleyin. Rendenin iri tarafıyla ayvanın tamamını rendeleyin.
  2. Rendelenmiş olan ayvaları derince bir tencerenin dibine koyup üzerini örtecek şekilde 1 şişe (375 g) Takita-Reçelmiks’i dökün 
  3. Tencereyi orta ateşe koyun. Tahta bir kaşık ile yavaş yavaş karıştırarak  15 dakika süre ile karıştırarak kaynatmaya devam edin.
  4. 15 dakikalık kaynatma süresinin sonunda ocağı söndürerek tencereyi ocaktan alın ve bir süre soğumasını bekledikten sonra arzu ettiğiniz tat ve kıvamdaki reçelinizi kavanoza doldurabilirsiniz.