Hazırlanış Süresi : 15 dakika
MALZEMELER:
- 375 g Takita Reçelmiks
- 750 g Ayva
YAPILIŞI:
- 750 g ayvayı yıkayıp kabuklarını soyun. Dikine 6 parçaya ayırarak çekirdek yuvasını temizleyin. Rendenin iri tarafıyla ayvanın tamamını rendeleyin.
- Rendelenmiş olan ayvaları derince bir tencerenin dibine koyup üzerini örtecek şekilde 1 şişe (375 g) Takita-Reçelmiks’i dökün
- Tencereyi orta ateşe koyun. Tahta bir kaşık ile yavaş yavaş karıştırarak 15 dakika süre ile karıştırarak kaynatmaya devam edin.
- 15 dakikalık kaynatma süresinin sonunda ocağı söndürerek tencereyi ocaktan alın ve bir süre soğumasını bekledikten sonra arzu ettiğiniz tat ve kıvamdaki reçelinizi kavanoza doldurabilirsiniz.