Hazırlanış Süresi : 15 dakika
MALZEMELER:
- 375 g Takita Reçelmiks
- 750 g Golden Elma
- 750 g Kokulu Mandalina (çekirdekli)
YAPILIŞI:
- 750 g kokulu mandalinayı (çekirdekli) ortadan ikiye bölerek sularını sıkın ve bir kenara koyun.
- Suyu sıkılmış mandalina kabuklarının içlerindeki iç kabuk kalıntılarını temizleyin ve takriben 2 mm kalınlığında boyuna kesmek suretiyle ince ince kıyın. Kıyılmış kabukları içinde ½ nispetinde su bulunan bir tencereye koyarak kaynatın. Takriben 5-10 dakika kaynattıktan sonra kabukları süzerek alın ve kaynatma suyunu atın. Kabukları bir kenarda bekletin.
- 750 g golden tipi (sarı renkli) elmayı yıkayıp kabuklarını soyun. Dikine 6 parçaya ayırarak çekirdek yuvasını temizleyin. Temizlemiş olduğunuz elma parçalarını en fazla 1 cm3 büyüklüğünde olacak şekilde küçük parçalara ayırın.
- Küçük küpler halinde hazırlanmış olan elmaları derince bir tencerenin dibine koyup üzerini örtecek şekilde Takita-Reçelmiks dökün, üzerine hazırlamış olduğunuz mandalina kabuklarını koyun ve üzerine daha önce sıkmış olduğunuz mandalina suyunun sadece ¾ ünü ilave edin. Reçelinizin arzu ettiğiniz kıvamda olması için mandalina suyunun kalan ¼ lük kısmını kullanmayın.
- Tencereyi orta ateşe koyun. Tahta bir kaşık ile yavaş yavaş karıştırın ve 15 dakika süre ile karıştırarak kaynatmaya devam edin.
- 15 dakikalık kaynatma süresinin sonunda ocağı söndürerek tencereyi ocaktan alın ve bir süre soğumasını bekledikten sonra arzu ettiğiniz tat ve kıvamdaki reçelinizi kavanoza doldurabilirsiniz.