MALZEMELER:

  • 500 g Takita Formtat 60
  • 500 g Tel Kadayıf
  • 150 g Ceviz İçi
  • 50 g Tereyağ

YAPILIŞI:

  1. 30 cm çapında bir tepsinin dibini tereyağın yarısını eriterek yağlayın.
  2. Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırarak yarısını tepsiye döşeyin. Kadayıfı döşerken topaklanmış olmayıp tel tel olmasına dikkat edin.
  3. Havan veya rondo kullanarak ufalanmış olan ceviz içini iyi bir şekilde dağılmasını sağlayarak kadayıfın üzerine sepin.
  4. Tel kadayıfın kalan diğer yarısını da üzerine yine aynı yöntemle döşeyin. Kalan tereyağını eriterek üzerine gezdirin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış olan fırına koyarak pişirin. Pişme süresi takriben 30 dakikadır.
  6. Pişen kadayıf tepsisini fırından çıkararak soğumaya bırakın.
  7. Şurubu kaynatmak üzere derince bir tencereye 2 ½ su bardağı (50 cl) su doldurun ve hafif ateşe koyup 2 ½ su bardağı dolusu (500 g) Takita Formtat 60’ı topaklanmaması için yavaş yavaş suya karıştırarak ilave edin. Daha sonra ocağı biraz daha açarak şurubun kaynamasını sağlayın. Kaynayan şuruba 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek ocaktan indirin.
  8. Takita-Formtat 60 ile hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti soğumuş olan tel kadayıfın üzerine mütecanis olarak dağılacak şekilde gezdirerek dökün.