MALZEMELER:
- 500 g Takita Formtat 60
- 500 g Tel Kadayıf
- 150 g Ceviz İçi
- 50 g Tereyağ
YAPILIŞI:
- 30 cm çapında bir tepsinin dibini tereyağın yarısını eriterek yağlayın.
- Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırarak yarısını tepsiye döşeyin. Kadayıfı döşerken topaklanmış olmayıp tel tel olmasına dikkat edin.
- Havan veya rondo kullanarak ufalanmış olan ceviz içini iyi bir şekilde dağılmasını sağlayarak kadayıfın üzerine sepin.
- Tel kadayıfın kalan diğer yarısını da üzerine yine aynı yöntemle döşeyin. Kalan tereyağını eriterek üzerine gezdirin.
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış olan fırına koyarak pişirin. Pişme süresi takriben 30 dakikadır.
- Pişen kadayıf tepsisini fırından çıkararak soğumaya bırakın.
- Şurubu kaynatmak üzere derince bir tencereye 2 ½ su bardağı (50 cl) su doldurun ve hafif ateşe koyup 2 ½ su bardağı dolusu (500 g) Takita Formtat 60’ı topaklanmaması için yavaş yavaş suya karıştırarak ilave edin. Daha sonra ocağı biraz daha açarak şurubun kaynamasını sağlayın. Kaynayan şuruba 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek ocaktan indirin.
- Takita-Formtat 60 ile hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti soğumuş olan tel kadayıfın üzerine mütecanis olarak dağılacak şekilde gezdirerek dökün.