MALZEMELER:

  • 500 g Takita Formtat 60
  • 500 g Tel Kadayıf
  • 200 g Kaymak
  • 50 g Tereyağ

YAPILIŞI:

  1. 30 cm çapında bir tepsinin dibini tereyağın yarısını eriterek yağlayın.
  2. Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırarak yarısını tepsiye döşeyin. Kadayıfı döşerken topaklanmadan tel tel olmasına dikkat edin.
  3. Tel kadayıfın yarısını döşedikten sonra pişirme esnasında tepsinin alt kısmında oluşacak buharın yukarı çıkarak alt kısmın hamurlaşmasına mani olmak için takriben 2 cm2 çapında muhtelif yerlerinden delinmiş geçirgen bir kağıt yerleştirin. Bu iş için kadayıfı satın aldığınız yerin kullandığı ambalaj kağıdı (şayet yağlı kağıt değilse) kullanılabilir.
  4. Tel kadayıfın kalan diğer yarısını da araya koymuş olduğunuz kağıdın üzerine yine aynı yöntemle döşeyin. Kalan tereyağını eriterek üzerine gezdirin.
  5. Önceden 180 dereceye ısıtılmış olan fırına koyarak pişirin. Pişme süresi takriben 30 dakikadır.
  6. Pişen kadayıf tepsisini fırından çıkararak soğumaya bırakın.
  7. Soğuduktan sonra iki kadayıf tabakası arasına koymuş olduğunuz kağıttan tutarak üst tabakayı kaldırarak ayırın. Kızarmamış olan alt tabakanın üzerine takriben 4-5 mm. kalınlığında kaymağı parçalar halinde döşeyin ve araya koymuş olduğunuz kağıdı atarak diğer parçayı üstüne koyun.
  8. Şurubu kaynatmak üzere derince bir tencereye 2 ½ su bardağı (50 cl) su doldurun ve hafif ateşe koyup 2 ½ su bardağı dolusu (500 g)  – Takita-Formtat 60’ı topaklanmaması için yavaş yavaş suya karıştırarak ilave edin. Daha sonra ocağı biraz daha açarak şurubun kaynamasını sağlayın. Kaynayan şuruba 1 yemek kaşığı limon suyu ilave ederek ocaktan indirin.
  9. Takita-Formtat 60 ile hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti soğumuş olan tel kadayıfın üzerine mütecanis olarak dağılacak şekilde gezdirerek dökün.
    Sıcak şurubun erittiği kaymak kadayıfın telleri arasına işleyecek ve soğuduktan sonra tekrar donacak ve kadayıfa nefis bir lezzet kazandıracaktır.