MALZEMELER:

  • Yarım paket irmik (250 gram)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (75 gram)
  • 225 gram Takita Toz Tatlandırıcı
  • 1.5 su bardağı su (300 ml)
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 paket çam fıstığı (25 gram)

YAPILIŞI:

  1. İrmik ve fıstıklar teflon tencerede yağsız olarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
  2. Ayrı bir tencerede yağ, su, süt ve toz tatlandırıcı karıştırılarak kaynatılır.
  3. Kaynayan karışım irmiklerin üzerine dökülür. Çok kısık ateşte 15 dk ağzı kapalı olarak pişirilir.
  4. Piştikten sonra altı kapatılarak yarım saat ağzı kapalı bekletilir. Daha sonra kaplara paylaştırılarak servis yapılır.

Not: Günde en fazla 1 kase tüketilebilir.