MALZEMELER:
- Yarım paket irmik (250 gram)
- 2 yemek kaşığı tereyağı (75 gram)
- 225 gram Takita Toz Tatlandırıcı
- 1.5 su bardağı su (300 ml)
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 paket çam fıstığı (25 gram)
YAPILIŞI:
- İrmik ve fıstıklar teflon tencerede yağsız olarak pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Ayrı bir tencerede yağ, su, süt ve toz tatlandırıcı karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynayan karışım irmiklerin üzerine dökülür. Çok kısık ateşte 15 dk ağzı kapalı olarak pişirilir.
- Piştikten sonra altı kapatılarak yarım saat ağzı kapalı bekletilir. Daha sonra kaplara paylaştırılarak servis yapılır.
Not: Günde en fazla 1 kase tüketilebilir.