MALZEMELER:
- 100 gram Takita Toz Tatlandırıcı
- 1 litre soğuk süt
- Yarım çay bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım yemek kaşığı Pirinç Unu
- 1 çay kaşığı vanilya
YAPILIŞI:
- Yarım çay bardağı pirinç, 1 su bardağı su ile iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ayrı bir kapta süt, toz tatlandırıcı, un ve pirinç unu iyice karıştırılır. Bu karışım pişmiş pirince ilave edilerek orta ateşte kaynatılır.
- Kaynayınca vanilya ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk pişirilir. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.
- Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir.
- İsteğe göre, güveç kaplarına ya da borcam kaselere koyulup, fırına sürülerek üstü pişirilerek, fırın sütlaç elde edilebilir.