MALZEMELER:

  • 100 gram Takita Toz Tatlandırıcı
  • 1 litre soğuk süt
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı Pirinç Unu
  • 1 çay kaşığı vanilya

YAPILIŞI:

  1. Yarım çay bardağı pirinç, 1 su bardağı su ile iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir.
  2. Ayrı bir kapta süt, toz tatlandırıcı, un ve pirinç unu iyice karıştırılır. Bu karışım pişmiş pirince ilave edilerek orta ateşte kaynatılır.
  3. Kaynayınca vanilya ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk pişirilir. Ocaktan alınarak, kaselere dökülür.
  4. Üzerine dövülmüş badem, yeşil fıstık yada fındık konulabilir.
  5. İsteğe göre, güveç kaplarına ya da borcam kaselere koyulup, fırına sürülerek üstü pişirilerek, fırın sütlaç elde edilebilir.