MALZEMELER:

  • 100 gr. Takita Fruktoz
  • 400 ml çiğ krema (2 kutu)
  • 2 limon
  • 1 yumurta
  • Yarım paket bebe bisküvisi
  • 80 gr. rendelenmiş fındık (isteğe göre)

YAPILIŞI:

  1. Yarım paket bebe bisküvisini mikserde kırarak ufalayın ve bir kenara koyun.
  2. 2 limonun kabuklarını rendeleyin ve sonrada suyunu sıkın.
  3. Temiz mikserin içine 2 kutu çiğ kremayı boşaltın. Üzerine fruktozu, rendelenmiş limon kabuklarını ve limon suyunu koyun.
  4. Karışımın içine 1 yumurta kırın ve mikserde 2 dakika karıştırın.
  5. Karışımın 1/3’ünü ufalanmış bebe bisküvisiyle karıştırın ve yassı bir cam kabın (pyrex olabilir) dibine dökün. Gerekirse yumruğunuzla bisküviyi tabana bastırın ve eşit şekilde yayın.
  6. Bisküvinin üzerine parfe karışımının kalanını dökün. İsteğe göre üzerine rendelenmiş fındıkları serpin. Buzlukta 3-4 saat sertleşinceye kadar tutun.
  7. Sertleştikten sonra parfeniz servise hazırdır. Afiyet olsun.