MALZEMELER:

  • 1 tatlı kaşığı toz jelatin
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1.5 su bardağı sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı Takita Formtat60
  • 1 vanilya çubuğu

Sos için

  • 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
  • 1 yemek kaşığı Takita Formtat60

YAPILIŞI:

  1. Jelatini çay bardağına alarak üzerine süt döküp karıştırın ve birkaç dakika bekletin. Bıçağın uç kısmıyla vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin ve çekirdekli kısmı çıkartın.
  2. Sos tenceresinde krema ve Takita Formtat’ı orta ateşte kaynatın. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü ve vanilyayı ekleyip jelatin tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 2-3 saat bekletin.
  4. Frambuazları sos tenceresine alın. Takita Formtat ekleyip orta ateşte karıştırarak püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
  5. Servis tabağına frambuaz sosundan dökün. Panna Cotta kalıbını servis tabağına ters çevirip tatlıyı çıkartın. Frambuaz, nane yaprakları ve krema ile süsleyerek servis yapın.