MALZEMELER:
- 1 tatlı kaşığı toz jelatin
- Yarım çay bardağı süt
- 1.5 su bardağı sıvı krema
- 2 yemek kaşığı Takita Formtat60
- 1 vanilya çubuğu
Sos için
- 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
- 1 yemek kaşığı Takita Formtat60
YAPILIŞI:
- Jelatini çay bardağına alarak üzerine süt döküp karıştırın ve birkaç dakika bekletin. Bıçağın uç kısmıyla vanilya çubuğunu uzunlamasına kesin ve çekirdekli kısmı çıkartın.
- Sos tenceresinde krema ve Takita Formtat’ı orta ateşte kaynatın. Küçük baloncuklar çıkmaya başlayınca jelatinli sütü ve vanilyayı ekleyip jelatin tamamen eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın.
- Karışımı suyla ıslatılmış kalıplara paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 2-3 saat bekletin.
- Frambuazları sos tenceresine alın. Takita Formtat ekleyip orta ateşte karıştırarak püre kıvamına gelinceye kadar pişirin. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Servis tabağına frambuaz sosundan dökün. Panna Cotta kalıbını servis tabağına ters çevirip tatlıyı çıkartın. Frambuaz, nane yaprakları ve krema ile süsleyerek servis yapın.