MALZEMELER:

  • 1,5 su bardağı Takita Toz Tatlandırıcı
  • 5 su bardağı süt (1/2 yağlı)
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 2 yemek kaşığı margarin

YAPILIŞI:

  1. Soğuk süt ve unu, mikserle yavaş yavaş karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  2. Ocaktan indirmeden önce yumuşamış margarini ekleyip iyice karıştırın.
  3. Toz tatlandırıcıyı ekleyin ve 15-20 dakika mikserle çırpın.
  4. Karışımı ıslatılmış cam kaba yayarak soğumasını bekleyin. Servisten önce tarçınla süsleyin.

Besin Değerleri (1 Porsiyonda)

Enerji (kcal): 147
Karbonhidrat (g): 15
Protein (g): 6
Yağ (g): 5.5